PRAJITURA CU VISINE"MAIA"

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua intregi,
  • 250 g de zahar pudra,
  • 200 de ml din sucul lasat de visine,
  • 50 ml ulei,
  • 400 g de faina,
  • 1 praf de copt,
  • 1 lingurita suc de lamaie;

Mod de preparare

1.Se scot samburii visinelor si acestea se pun intr-un castron la frigider cu citeva linguri de zahar pudra timp de 4-5 ore.

2. Se scurg visinele si se pastreaza sucul pe care l-au lasat, se amesteca bine cu faina.

3. Se bat spuma ouale cu zaharul si cand s-au albit si si-au dublat volumul se adauga sucul de la fructe si uleiul cate putin cate putin.

4. Se adauga apoi treptat faina amestecata cu praful de copt,stins cu suc de lamaie, amestecand incet si fructele date prin faina pentru ca sa nu se lase la fund in timpul coacerii.

5. Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace cca. 50 de minute la 180*C.

6.Se scoate din cuptor , se lasa sa se raceasca , apoi se taie dupa preferinta.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise