Prajitura cu visine si cirese amare

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g visine,
  • 150 g cirese negre, amare,
  • 6 oua,
  • 6 linguri lapte,
  • 6 linguri iaurt,
  • 12 linguri faina,
  • 6 linguri ulei,
  • zeama de la 1/2 lamaie,
  • 1/2 praf de copt,
  • 4 linguri zahar.

Mod de preparare

Spalam fructele si le scoatem samburii si le stropim cu zeama de lamanie.

Intr-un vas punem ingredientele umede (oua, lapte, iaurt) si le mixam 2-3 minute sau le batem cu telul.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt.

La final adaugam uleiul, omogenizam si turnam compozitia in tava (tapetata cu hartie de copt).

Dam la cuptorul incins in prealabil pentru 5-6 minute apoi scoatem tava si adaugam fructele. Dam din nou la cuptor pana trece testul scobitorii ( 25-30 minute).

Lasam sa se raceasca, scoatem din tava si taiem. Se poate servi ca atare sau pudrata cu zahar.

Gustul acrisor al visinelor se imbina de minune cu gustul amarui al cireselor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise