PRAJITURA DE CASA CU GLAZURA DE CIOCOLATA

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 4 oua
  • - 200 g ciocolata menaj
  • - 4 linguri lapte
  • - un praf de copt
  • - un pachet unt
  • - un praf sare
  • - 150 g zahar pudra
  • - 50 g stafide
  • - 5 linguri faina
  • - un plic zahar vanilat
  • - coaja de lamaie
  • - 100 g nuci
  • - mere si pere confiate tinute in putin rom natural

Mod de preparare

Intr-un bol,se pune untul,care in prealabil a fost tinut la temperatuta camerei,si se freaca impreuna cu zaharul pana capata consistenta unei creme foarte fine.

In crema obtinuta se adauga zaharul vanilat,praful de sare,coaja de lamaie si ouale,unul cate unul.Se bat cu mixerul ca sa nu se taie,apoi se adauga praful de copt stins in lapte,stafidele,nuca taiata julien,merele si perele confiate si faina cernuta.Se amesteca usor cu un tel in sensul acelor de ceasornic,pana se obtine o compozitie omogena.

Se tapeteaza tava de chec cu hartie speciala pentru copt,se toarna compozitia in tava si se baga in cuptorul incalzit in prealabil.Se lasa sa se coaca la foc potrivit.Dupa ce s-a copt,se glazureaza cu ciocolata topita la baie de aburi si se orneaza cu nuci.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise