Prajitura de ciocolata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g unt
  • 200g zahar
  • 200g ciocolata menaj
  • 5 oua
  • 3 linguri faina
  • esenta rom sau coaja si zeama de la o portocala
  • optional 50g nuca macinata

Mod de preparare

Prima data pornim cuptorul la 170°C, dupa care ne apucam de treaba: topim untul cu ciocolata si lasam la racit. Se separa ouale: albusurile intr-un castron si galbenusurile in altul. Batem albusurile spuma tare, trecem apoi mixerul in castronul cu galbenusurile si zaharul pe care le batem tot asa o spuma tare si adaugam compozitia de unt si ciocolata batand in continuare cu mixerul pana se omogenizeaza si se intareste putin. Adaugam faina si aromele care ne plac (rom si nuci sau rom simplu sau coaja si zeama de portocala) amestecand bine pana devine omogen, adaugam si albusurile amestecand de sus in jos ca sa nu piarda aerul si omogenizam bine. Turnam in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt si coacem cca 25-30 minute. Ca sa fim sigure ca e coapta prajitura facem testul cu scobitoarea, oricum in mijloc trebuie sa ramana putin moale ciocolata. Cand s-a copt o scoatem din cuptor lasam 10 minute la racit, pudram cu zahar pudra, o taiem bucati si gata .Pofta buna!

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise