Prajitura de mere cu roua

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg mere
  • 350 g zahar
  • 12 galbenusuri
  • 3-4 linguri faina
  • 3/4 l lapte fierbinte
  • 1 varf de cutit de sare.

Mod de preparare

Se unge o tava cu unt (sau margarina) si se asaza in ea 2 kg de mere curatate si taiate cubulete. Se presara cu 100 g de zahar si se baga la cuptor, sa se inmoaie. Se amesteca 6 galbenusuri cu 100 g de zahar, 3/4 l de lapte fierbinte si 3-4 linguri de faina, se adauga un varf de cutit de sare si se amesteca pana devin ca o smantana groasa. Se toarna peste merele din cuptor si se acopera compozitia cu un strat de bezea. Pentru aceasta se bat bine 6 galbenusuri cu 150 g de zahar. Se mai lasa in cuptor - la foc mic - pana ce se coace si bezeaua. Se scoate prajitura din cuptor si se acopera cu hartie, ca sa apara \"roua\".

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise