Prajitura desteapta cu ciocolata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 ml lapte
  • 10 oua
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr unt
  • 200 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 150 gr zahar
  • esenta de cafea

Mod de preparare

Punem untul taiat cubulete si ciocolata rupta bucati intr-un vas si le topim la cuptorul cu microunde.

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se obtine o compozitie cremoasa.

Se adauga amestecul de ciocolata cu unt si esenta.

Adaugam apoi laptele si amestecam pana la omogenizare.Adaugam faina si cacao si mixam. Batem albusurile spuma si le adaugam in compozitie.

!!!! compozitia obtinuta este subtire!!!!

Turnam amestecul obtinut in tava unsa cu margarina si presarata cu faina. Se baga in cuptorul preincalzit pt 40 de minute.

Pe deasupra punem cacao si fulgi de ciocolata alba.

Dupa ce se raceste, o putem taia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise