Prajitura din pudding cu biscuiti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 100 gr zahar + 6-8 linguri zahar
  • • 200 ml apa
  • • 1 lingurita esenta de vanilie
  • • 100 gr biscuiti simpli
  • • 50 gr piscoturi
  • • gem
  • • 3 plicuri pudding (de diferite arome)
  • • 1.5 L lapte
  • • cocos, pentru presarat sau cacao, pentru pudrare

Mod de preparare

1. Se face un sirop din 100 gr zahar si 200 ml apa, apoi se amesteca cu vanilia.Se inmoaie putin biscuitii in sirop.

2. Se tapeteaza o forma cu folie de plastic, apoi se aseaza la baza si pe margini biscuiti. Se ung piscoturile cu gem si se pun deoparte.

3. Se prepara pudding-ul ,fiecare separat cu cate 500 ml lapte si zahar, comform intructiunilor de pe ambalaj.Cat timp este fierbinte se toarna cateva linguri din cantitatea fiecaruia, in forma, alternand aromele.Se aseaza un strat de piscoturi, in centru, apoi cateva linguri din pudding, apoi piscoturile ramase, iar in final restul de pudding, niveland suprafata.Se lasa sa se raceasca , apoi se da la frigider pana s-a racit complet.

4. Inainte de a-l servi, se scoate din frigider,se rastoarna pe o farfurie, se presara cu cocos sau se pudreaza cu cacao si se serveste.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise