Prajitura fara faina a la Jamie Oliver

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -100 gr migdale
  • -200 gr nuca
  • -200 gr ciocolata neagra (70% cacao)
  • -2 linguri de zahar
  • -1 lingura de cacao
  • -200 gr unt
  • -6 oua
  • -putina sare
  • -esente (optional)
  • -praf de copt 1 plic

Mod de preparare

Pentru inceput trebuie sa va spun ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Pregatim o tava de 20x30 cm , pe care o tapetam cu hartie de copt

Pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca .

In vasul robotului punem nucile si migdalele impreuna cu 2 linguri de zahar tos . Pornim robotul si le macinam . Se pot macina cu masina de macinat nuca .

In varianta cu robotul o sa mai ne ramana si bucati mai mari care vor fi gustoase.

Punem nucile macinate impreuna cu migdalele intr-un vas si trecem la ciocolata . Aceasta eu am pus-o si pe ea la tocat in robot dar o puteti razui .

Intr-un castron mixam untul ca sa obtinem o spuma ( daca doriti o prajitura dulce tare atunci aici puteti adauga 2 linguri de zahar pudra , eu nu am pus pentru ca mi s-a parut suficient de dulce ciocolata si cele doua linguri de zahar puse la macinatul nucii ) .Adaugam in unt galbenusurile unul cate unul , mixand dupa fiecare . Cand terminam de adaugat galbenusurile punem migdalele , nucile,praful de copt si cacao si amestecam de cateva ori.

Separat batem albusurile cu putina sare pana cand avem o spuma tare .

Punem albusurile peste compozitia cu unt si cu o spatula amestecam de sus in jos pana cand se incorporeaza bine totul .

Turnam in tava , nivelam si dam la cuptorul incins cam o ora. Cand este gata se va crapa deasupra , iar pe scobitoare trebuie sa aveti doar urme de ciocolata .

Eu am servit cu frisca batuta si frunze de menta , dar merge perfect si cu inghetata .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise