Prajitura fara zahar - rulada perfecta pentru dieta sau diabet

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri de faina
  • -un pliculet de praf de copt
  • Pentru crema alba:
  • -350 ml frisca lichida
  • Pentru crema neagra:
  • -100 gr ciocolata dietetica sau un pliculet de praf de cappucino/ciocolata calda
  • -2 linguri amidon
  • -150 ml apa
  • Pentru umplutura:
  • -doua mere
  • -praf de scortisoara
  • -suc de la jumatate de lamaie
  • Am folosit si dulceata dietetica de visine, dar niciuna din cele mentionate mai sus (cremele alba, neagra si dulceata) nu sunt obligatorii...insa ii dau un gust de senzatie...

Mod de preparare

Se incepe cu umplutura, deoarece se va rula cu blatul cand acesta este fierbinte. Asadar, vom cali merele, adaugand scortisoara si sucul de lamaie, ii ofera un gust genia, puteti sa puneti in rulada aceasta umplutura simpla sau o puteti amesteca si cu frisca pe care urmeaza sa o pregatim.

Crema alba va fi folosita la ornat dar si amestecata cu merele. Frisca lichida se bate cu mixerul, simplu si delicios.

Crema neagra: ciocolata se topeste la bain-marie si se toarna apoi apa si amidonul (sau daca aveti pliculet cu praf de cappucino, amestecati pur si simplu cu apa si cu amidonul). Lasati sa clocoteasca si veti vedea cum se intareste ca prin minune, suntem gata pentru blat.

Pentru blat, se separa galbenusurile de albusuri (acestea din urma se bat la mixer), la galbenusuri adaugam o lingura de faina, praful de copt.. Amestecam si apoi adaugam albusurile. Se adauga si restul de faina, se coace 15-20 minute, se va scoate blatul din cuptor si se va taia in jumatate (pe latime).

Asamblarea: avem doua blaturi mici, le rulam cu umplutura si apoi le unim ca si cum ar fi o rulada mare (vezi pozele, nu ai spune ca rulada e practic taiata la jumatate). Vom orna rulada cu cremele si dulceata, bucurandu-ne in final de gustul incredibil al ruladei cu zero zahar!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise