Prajitura Felii London

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat:
  • 370 gr faina de grau
  • un praf sare
  • 150 gr zahar
  • 180 gr unt
  • 1 plic praf copt (bicarbonat de sodiu)
  • 6 gălbenușuri
  • coaja de lămâie
  • scortisoara macinata
  • bezea:
  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar (eu am folosit 180 gr)
  • 150 gr nuca macinata
  • gem de caise

Mod de preparare

Se amesteca faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat. Se frământă cât sa se omogenizeze.

Albușurile rămase se bat spuma cu 250 gr zahar (eu am folosit 180 gr). Se macină 150 gr nuca și se încorporează în spuma de albusuri, omogenizand. Se întinde in strat egal peste gem.

Prăjitura se coace la 200 grade C, timp de 25 minute.

Sa va fie de folos!

Se întinde o foaie dreptunghiulara (tava de aragaz), se întinde un strat generos de gem de caise.Se presara scortisoara din belsug (sau dupa gust).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise