Prajitura fina cu capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat;5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,o lingura de ulei,un praf de sare ,esenta
  • crema;300 g smantana,200 g branzica dulce de vaci,150 g zahar pudra,un pliculet de gelatina, 300 g capsuni+200 g zahar
  • decor; frisca si cca 20 jumatati de capsuni

Mod de preparare

1.Se prepara blatul din 5 albusuri batute spuma cu un praf de sare si zaharul,apoi se adauga galbenusurile amestecate cu lingura de ulei.Se incorporeaza faina si apoi se toarna aluatul intr-o tava in care am pus hartie pentru copt.se coaxce cca. 20 minute,la foc potrivit,in cuptorul preincalzit.Blatul rece se taie in doua jumatati.

2.Capsunile spalate si scurse bine(se opresc 10 capsuni cu tot cu codite care se vor taia in jumatati si se folosesc la decor),se maruntesc apoi se pun la fiert cu 200 g de zahar,timp de 5 minute ,la foc potrivit pana se topeste zaharul.Se scurg fructele de sirop si se lasa sa se raceasca.

3.Se monteaza prajitura in forma reglabila asezand prima parte de blat apoi se insiropeaza usor cu jumatate din siropul ramas de la fructele fierte apoi se toarna crema care o preparam mixand smantana cu branzica si zaharul pudra apoi adaugand si gelatina hidratata in apa rece apoi topita la bain marin.Se presara capsunile fierte si scurse,pe toata suprafata cremei,se acopera cu cea de a 2-a parte de blat care se presara usor cu mana apoi se insiropeaza cu restul siropului ramas.Se da la rece cel putin 2 ore(cel mai bine de seara pana a 2 a zi)apoi se taie in bucati mai mici,patrate sau romburi,se decoreaza cu frisca proaspata si jumatati de capsuni.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise