Prajitura fina cu crema de branza

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • -200 grame zahar pudra
  • -400 gr faina
  • -4 linguri cacao
  • -250 gr unt de calitate
  • -1 lingurita bicarbonate sodiu
  • -3 oua
  • -3 linguri miere
  • -200 ml lapte
  • Crema:
  • -250 ml frisca
  • -200 gr mascarpone
  • -200 gr branza de vaci
  • -3 linguri zahar
  • -50 gr merisoare hidratate in alcool
  • Glazura:
  • -50ml frisca
  • -150 gr ciocolata amaruie
  • -o mana nuci si alune taiate grosier .

Mod de preparare

Blatul:

Untul il topim pe bain marin , sau in microunde.

Intr-un vas inalt punem untul topit si amestecam pe rand , mixand continu mierea, ouale, zaharul pudra, bicarbonatul de sodiu, cacao si faina . La final adaugam laptele in etape si mixam pana cand obtinem o compozitie fina si omogena.

Aceasta compozitie o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt de dimenisunea 20x30 cm . Cu ajutorul unei palate intindem compozitia uniform .

Dam tava in cuptorul incins la 180 grade si coacem pana cand trece testul scobitorii .

Crema :

O crema simpla dar gustoasa . Eu am hidratat merisoarele in visinata , dar se poate in rom sau orice alt alcool aveti.

Branza de vaci o mixam impreuna cu mascarponele si zaharul . Adaugam frisca lichida si batem pana se intareste bine . Punem merisoarele scurse si omogenizam .

Eu am pus toata crema deasupra blatului si am nivelat bine .

Deasupra am turnat o glazura obtinuta din ciocolata rupta bucatele si topita la foc mic in 50 ml frisca .

Dupa ce am turnat glazura si am nivelat am presarat deasupra nuci si alune taiate mare .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise