Se curata merele si se dau pe razatoarea mare.Se calesc cu 5-6 linguri de zahar,cand sunt gata se pune scortisoara macinata, cam 1 lingurita. Se pun la scurs intr-o sita sa-si lase zeama si se pregateste aluatul.
Intr-un castron se pun 10 linguri faina,2 linguri ulei si 1 pahar apa calduta in care am pus un varf de cutit de sare.
Se amesteca bine ingredientele pana se face o coca buna(se mai poate pune faina)Se intinde coca cu facaletul si se unge cu o pasta facuta din:6 linguri faina si
4 linguri untura sau un pachet de margarina.
Se face sul se taie in doua jumatati egale,iar fiecare jumatate se mai taie o data,asa avem 4 bucati care se aseaza in cruce intr-un castron si se dau la frigider pentru o ora. Se intinde foaie din doua bucati de coca framantate un pic.Foaia se pune in tava de aragaz neunsa,se aseaza merele si se pune urmatoarea foaie. Se taie inainte de a o pune la cuptor in bucati potrivite si se coace la 180 de grade cam 50 de min sau pana se rumeneste deasupra.Se pudreaza cu zahar cand s-a racit.Foarte usor de facut si foarte buna.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise