Prajitura ,,gelee-cherry"

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat;5 oua,5 linguri cu zahar,5 linguri faina,2 linguri cu ulei,o lingurita coaja rasa de lamaie,un praf de sare
  • crema;400 ml smantana,250 g branza de vaci,2 pliculete zahar vanilat,un pliculet gelatina,200 g zahar pudra,400 g cirese coapte
  • jeleul; 400 ml sirop de cirese,2 pliculete de tort-gelee.

Mod de preparare

1.Se prepara blatul mixand la viteza mare albusurile cu un praf de sare,cu coaja rasa de lamaie si apoi cu zaharul pana se intareste,apoi incorporam galbenusurile frecate cu uleiul si la urma se incorporeaza faina.Se coace blatul timp de 20 minute,la foc potrivit in cuptorul preincalzit,intr-o tava in care am pus hartie pentru copt.Dupa ce s-a copt ,se dseface blatul de hartie si se taie pe jumatatate,in 2 bucati egale ca dimensiuni.

2.Cireselor spalate li se indeparteaza samburii apoi se fierb 15 minute la foc domol cu cca.200 g zahar un pharel de apa(cca.100 ml).Dupa ce au fiert se strecoara fructele de sirop.

3.Crema se prepara amestecand bine smantana cu branzica de vaci,cu zaharul vanilat si zaharul pudra apoi se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marin.

Se monteaza prajitura intr-o forma de dimensiunea blaturilor sau ne ajutam de o forma reglabila asezand primul blat apoi se toarna crema de branza,se presara deasupra,pe toata suprafata ciresele scurse bine de sirop ,se vine cu a 2 a bucata de blat deasupra,se insiropeaza usor cu sirop de cirese.Se toarna deasupra jeleul preparat din siropul ramas de la ciresele fierte amestecat si fiert cu tort-gelee-ul.Inainte de a turna jeleul cald se monteaza deasupra prajiturii cirese cu codita, ai caror samburi au fost indepartati.Se da la rece cel putin 2-3 ore apoi se taie in forma dorita

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise