Prajitura ieftina si rapida

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 200 ml smantana
  • 150 g zahar
  • 150 g untura( unt)
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 10 g drojdie
  • zahar praf
  • coaja de la o lamaie
  • 1 borcan gem mai tare

Mod de preparare

Untura , ouale si zaharul se amesteca mine de tot pina cand devin ca o spuma.

In putina smantana sfaramam drojdia pe care o adaugam impreuna cu cealalta smantana si apoi adaugam faina si coaja de lamaie, praful de copt si zaharul vanilat.

Framantam putin si va rezulta un aluat cu o consistenta mai tare...

Lasam sa se odihneasca 15 minute, dupa care intindem aluatul pina ajunge la grosimea de 2-3 mm.

Taiem aluatul cu o forma rotunda pe care vom pube o lingurita cu gem si apoi indoin aluatul in doua.Nu il presam tare pe margini....

Punem prajiturelele pe o tava neunsa in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pina cand se rumenesc deasupra.

Le pudram cu zahar praf dupa ce le-am scos din tava si s-au racit.

Pofta mare !

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise