Prajitura inteligenta cu portocale

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 750 ml lapte
  • 250 ml suc de portocale proaspat stors
  • 250 g zahar
  • 200 g unt topit
  • 3 linguri nuca de cocos
  • coaja de portocala rasa

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul si untul topit pana rezulta o crema fina. Se adauga incet laptele, sucul de portocale si coaja rasa; se rastoarna compozitia peste albusurile batute spuma cu un praf de sare si se amesteca usor cu miscari verticale, iar la sfarsit se incorporeaza si faina.

Se rastoarna compozitia intr-o tava mare unsa cu unt si se lasa la cuptor la foc mic 40-50min(pana se rumeneste). Dupa ce este gata, se scoate tava din cuptor, se presara nuca de cocos deasupra apoi se lasa sa se raceasca foarte bine,dupa care se taie si se pune pe platou.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise