Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 100 g faina
  • - 40 g malai
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 1/4 lingurita sare
  • - coaja rasa de la o jumatate de portocala
  • - 2 oua
  • - 150 g zahar
  • - 5 linguri lapte
  • - 1/2 lingurita esenta de migdale
  • - 2 linguri stafide
  • - 75 g unt
  • - 2 pere
  • - 2 linguri gem de caise
  • - 200 g mascarpone
  • - 2 linguri zahar
  • - 50 ml iaurt
  • - 2 linguri rom
  • - 2 linguri fulgi de migdale
  • - zahar pudra
  • - unt si faina pentru tava

Mod de preparare

1.Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de 24 cm. Amestecati faina cu malai, praf de copt, sare si coaja de portocala. Separat bateti ouale cu 75 g zahar, apoi adaugati laptele si esenta de migdale. Incorporati stafidele, apoi amestecul de faina si 50 g unt moale.

2.Puneti acest amestec in tava de copt. Pregatiti perele pe care le curatati de coaja si cotor. Taiati-le in sferturi si repartizati-le deasupra prajiturii. Topiti untul ramas si ungeti cu el

feliile de para. Presarati deasupra restul de zahar.

3. Coaceti circa 35 de minute, pana capata o usoara nuanta caramel pe margini. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca putin. Incalziti gemul de caise cu o lingura de apa si glazurati suprafata prajiturii. Cand s-a racit ornati cu fulgi de migdale si zahar pudra.

4. Bateti crema mascarpone cu iaurt, zahar si rom. Serviti alaturi de prajitura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise