Prajitura pufoasa cu mere si pere

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 mere potrivite
  • 2 pere potrivite
  • 1 lingurita rasa scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita anason macinat
  • un praf de sare

Mod de preparare

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le dam la rece.

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul, apoi laptele.

Amestecam faina cu praful de copt, le adaugam peste compozitia de galbenusuri.

Albusurile le incorporam usor, cu ajutorul unei palete.

Curatam merele, perele, le taiem cubulete.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, de 22/24 cm, turnam compozitia obtinuta si o nivelam.

Punem din loc in loc fructele, deasupra presaram scortisoara si anasonul.

Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.

O lasam pana se rumeneste si este coapta, 25-30 de minute dureaza.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca si servim.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise