Prajitura rasturnata cu prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g unt usor topit
  • 250 g zahar
  • 8 prune taiate in doua
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 40 g malai
  • 10 g cacao

Mod de preparare

Se topesc 50 gr de unt intr-o tigaie care sa fie rezistenta la cuptor, la foc mic. Cand e topit complet, pune peste el o lingura de apa si 100 gr de zahar. Dupa 5 minute, timp in care se formeaza un caramel onctuos, pune prunele, amesteca usor, apoi indeparteaza tigaia de foc.

Mixeaza bine restul de zahar si de unt. Dupa ce obtii o crema usoara, pune treptat galbenusurile (amesteca dupa fiecare). Cand e gata, pune faina, malaiul si cacao.

Se bat bine albusurile. Dupa ce se intaresc, se pune peste compozitia precedenta, amestecand usor. La final se pune totul peste prune. Se pune totul la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise