Prajitura rasturnata cu prune

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3oua
  • 1pachet unt moale
  • 300g faina
  • 1plic praf de copt
  • 1plic zahar vanilat
  • arome preferate
  • sare
  • 500g prune
  • 2linguri zahar brun
  • 1lingurita scortisoara

Mod de preparare

In tava unsa cu unt si presarata cu faina,se adauga amestecul de zahar brun si scortisoara,se aseaza prunele taiate jumatati apoi se lasa deoparte.

Se pregateste o crema spumoasa din unt,un praf de sare,zahar si zahar vanilat,se adauga cate un ou mixand energic dupa fiecare,aromele,faina cu praful de copt,se amesteca usor cu o spatula apoi se rastoarna aluatul peste prune;se niveleaza suprafata si la cuptor 30-40min.

Dupa ce s-a racit,se rastoarna pe un platou,se pudreaza cu zahar si se taie.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise