Prajitura Sarah

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat alb
  • 5 oua
  • 100 gr zahar pudra
  • 150 gr faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf de copt
  • sare
  • Blat cu nuca
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 ge nuca
  • 2 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema de ciocolata
  • 100 gr ciocolata cu capucino
  • 150 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • Crema de lapte praf
  • 5 oua
  • 300 gr zahar
  • 1 pachet unt
  • 300 gr lapte praf
  • Pentru ornat
  • 400 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • 4 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Blatul alb: Se freaca galbenusurile cu zahar pana devin ca si o crfema. Faina se amesteca cu praful de copt. In compozitia de oua se adauga uleiul, apoi faina. Albusurile se bat spuma, se adauga peste compozitia de mai sus, se mesteca cu miscari verticale. Crema obtinuta se da la cuptorul preincalzit la 180, pana se coace.

Blatul cu nuca: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul mixand in continuare, apoi galbenusurile (pe rand), nuca si la final faina amestecata anterior cu praful de copt. Se da la cuptor la 180 pana trece testul cu scobitoarea.

Crema de ciocolata: Ciocolata si 100 ml de frisca se topesc intr-o cratita la foc mic. Dupa ce s-a topit ciocolata, se lasa la racit. Cand este rece se adauga vanilia si 50 ml frisca batuta.

Crema de lapte praf: Ouale si zaharul se bat pe bain-marie cu telul pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se adauga laptele praf. Se lasa sa se raceasca si se adauga untul.

Fisca se bate cu zaharul pudra. Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe pachet. O lasam sa se raceasca si cand e la temperatura camerei o adaugam peste frisca.

Asamblarea:

Blatul alb, crema de ciocolata, blatul cu nuca, crema de lapte praf, se orneaza cu frisca si se da la rece pana a doua zi.

Cu cat se imbina aromole cu atat e mai delicioasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise