Prajitura semiluna glazurata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6oua,o cana de zahar,o cana de faina,1/2cana de ulei,esenta vanilie,o lingurita amoniac stins cu suc de lamaie,250g miez de nuca prajit si maruntit,un plic de zahar vanilat,un praf de sare,200 g miez intreg(pentru decor)
  • glazura;200 g zahar pudra,sucul de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Se bat albusurile de ou cu un praf de sare apoi zaharul turnat treptat ,pana obtinem o bezea,apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul,amoniacul stins cu o lingurita de suc de lamaie sau otet,esenta si faina turnata in ploaie.Se amesteca usor,de jos in sus,pana la incorporarea ingredientelor apoi se toarna aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina si se presara deasupra,pe toata suprafata,miezul de nuca si se da la cuptor,la foc potrivit,cca40min.la foc potrivit.

Se prepara glazura topind zaharul pudra amestecat cu sucul de lamaie.

Se scoate prajitura din cuptor ,se toarna deasupra glazura de zahar si se taie sub forma de semiluni,ajutandu-ne de gura rotunda a unui pahar.Se decoreaza cu miez de nuca.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise