Prajitura sfaramicioasa cu prune

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g prune
  • 1-2 oua
  • 200 g unt
  • 300 g făină
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte cald
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura pesmet
  • scortisoara macinata
  • coaja de la o lamaie
  • sare

Mod de preparare

Făina cu cuburi mici de unt, cu ouale se pune intr-un castron ,se amesteca adaugand praful de copt,sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie.Adaugam putin cate putin laptele caldut si amestecam pina obtinem un aluat care nu se mai leaga de degete.Dam aluatul la rece 30 de minute, apoi il impartim in doua.

Intindem prima foaie pe care o acoperim cu jumatati de prune in care am pus zahar si scortisoara dupa gust.

Intindem apoi cealaltă jumătate a aluatului.

Cuptorul incalzit dinainte, timp de 5 minute la 160 de grade și se coace prajitura timp de 1 oră.

Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca in tava, apoi se presara cu scortisoara si zahar pudra inainte de a o portiona.

Pofta mare sa aveti !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise