Prajitura tavalita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:300g zahar,300g faina,o cana lapte,1 ou,2 linguri miere,esenta vanilie,praf de copt.
  • Glazura:200g unt sau margarina,200g zahar,6 linguri lapte,2 linguri cacao,esenta de rom,vanilie.
  • Nuca de cocos pentru ornat.

Mod de preparare

Blatul:se amesteca oul cu laptele si zaharul pana se topeste,se adauga mierea,vanilia,faina si praful de copt si se da la cuptor.Dupa ce sa copt se scoate se lasa la racit si apoi se taie in patratele.

Glazura:se topeste untul(margarina)si apoi se adauga si restul de ingrediente.

Se dau bucatile de blat prin glazura fierbinte si apoi se tavalesc prin nuca de cocos.Glazura trebuie tinuta deasupra unui vas cu apa calda pentru a nu se raci.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise