Prajitura turnata cu mere

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de lapte
  • 18 linguri de faina
  • 1 lingura praf de copt
  • Pt. umplutura de mere
  • 1 kg mere
  • scortisoara
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

Amestecati foarte bine ouale cu zaharul, apoi adaugati treptat uleiul. Alternat adaugati laptele si faina amestecata cu praful de copt. Tapetati o tava nu prea mare cu unt si turnati mai bine de jumatate din aluat in tava. Puneti la cuptor 10 - 15 minute la foc mediu.

Intre timp razuiti merele, 1 sau 2 mere taiati-le cubulete, stoarceti bine de zeama, adaugati scortisoara si zahar.

Scoatem prajitura din cuptor si punem merele peste aluat si apoi turnam si restul compozitiei ramase. Punem din nou la cuptor aproximativ 20 de minute, pana se rumeneste.

In realizarea prajiturii m-am inspirat din reteta Laurei Sava (Multumesc!)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise