Prajiturele cu umplutura de nuca

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 240 gr de unt
  • 125 gr smantana
  • 4 galbenusuri
  • 3 pahare de faina
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • ptr umplutura
  • 1 pahar zahar
  • 11/2 pahar lapte
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 6 pahare de nuca tocat marunt
  • 1/2 pahar de faina de biscuiti
  • umplutura de curmale
  • 400 gr de pasta de curmale-daca gatiti curmale fara samburi se pot macina si avem pasta de curmale
  • 1 pahar de nuca taiata marunt

Mod de preparare

Aluatul - punem smantana, untul, zaharul si ouale in oala mixerului si le amestecam bine, adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea si amestecam pana se formeaza aluatul, il invelim in naylon si il lasam la rece ptr cel putin doua ore.

Umplutura: Intr-o craticioara incalzim lapte, zahar si scortisoara pana ce compozitia incepe sa fiarba, adaugam jumatate din cantitatea de nuci si faina de biscuiti, amestecam bine in timp ce fierbe un minut luam de pe foc adaugam restul de nuci si faina de biscuiti si lasam sa se raceasca o ora.

Impartim aluatul in 3 - fiecare bucata o foaie de grosimea 3mm. Taiem foaia in doua fasii si facem triunghiuri. In fiecare triunghi punem cate o lingurita plina de umplutura si o rostogolim in cornulet.

Tapetam o tava cu pergament si punem cornuletele pe tava pe care le coacem in cuptorul incalzit dinainte la 180 de grade cel putin 20 de minute sau pana sunt aurite se pot presara cu zahar pudra.

Din acelasi aluat se pot face si cornulete umplute cu curmale care sunt foarte gustoase.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise