Prajiturele de turta dulce cu vanilie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 25 de prajiturele:
  • 1/4 pahar de miere curata
  • 1/4 pahar de zahar brun
  • 2 linguri de zahar obisnuit
  • 1 lingurita de boabe din pastaie de vanilie sau esenta de vanilie concetrata
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/4 pahar de ulei
  • 1/4 lingurita de bicarbonat
  • 1 ou
  • 1/2 pahar de faina
  • 1 lingurita de praf de copt

Mod de preparare

Intr-o craticioara pe foc mic se topeste mierea cu zaharurile vanilie scortisoara si ulei pana se formeaza o compozitie uniforma si uleiul pluteste deasupra. Se ia de pe foc se lasa putin sa se raceasca si se transfera compozitia in oala mixerului cu forma de ghitara si se amesteca inca putin adaugand bicarbonatul oul si faina si praful de copt si se mai amesteca putin pana totul este uniform.

Pe o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza gramajoare cu 2 lingurite la distanta intr-e ele si se presara cu zahar praf-cine nu doreste prea dulce nu trebuie. Se coc 8-10 minute la 180 de grade sau pana se rumenesc usor.

Se scot din cuptor chiar daca sant putin moi principalul ca fundul sa fie copt. Se lasa putin sa se raceasca si se pastreaza intr-o cutie ermetica. Sunt usor de facut si foarte gustoase.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise