PRAJUTURA FANTA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 7 linguri ulei
  • 1 praf de copt (stins cu zeama de lamaie)
  • 2 lingurite cacao
  • 1 esenta portocale
  • 1 kg branza de vaci
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
  • 3 linguri margarina
  • 2 plicuri pudding de vanilie
  • 1 l fanta de portocale

Mod de preparare

Se face un pandispan din oua,1 cana zahar,faina,ulei, praful de copt,cacao si esenta de portocale (de consistenta unui chec).Dupa coacere se lasa la racit in tava.

Din branza, 1/2 cana zahar,zaharul vanilat, margarina si coaja de portocala se face o crema si se aseaza peste blatul racit.

Budinca se prepara dupa instructiunile de pe plic, dar in loc de lapte o fierbem cu fanta si punem doar 400ml la portie. Cand e aproape rece o turnam peste branza.

Se lasa la racit 1-2 ore, se taie dupa preferinta. Pentru a pastra forma si straturile lasati prajitura in tava pana la racire.

Racoroasa, si aromata va fi un desert minunat chiar si pentru cei care nu iubesc dulciurile.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise