Prajitura cu zahar ars

Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu o cana de apa.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana cu zahar pentru ars
  • 1 cana cu apa
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 cani de faina
  • 1 praf de copt
  • nuca optional

Mod de preparare

Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu o cana de apa. Se lasa la racit.

Pste compozitia racita se pun 2 cani de faina, 4 galbenusuri frecate cu 4 linguri de zahar. Albusurile de la cele 4 oua se bat si ele cu inca 4 linguri de zahar, apoi se toarna peste galbenusuri si se amesteca cu compozitia de zahar ars. Se adauga un praf de copt si nuca prajita 100 gr. Se pune la copt 45 de minute.

Este o prajitura care se pregateste foarte rapid si este si gustoasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise