Praz cu masline

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 fire de praz(cam1kg)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 100ml ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1/2 pahar cu vin alb
  • 1 lingurita zahar brut
  • 1 foaie de dafin
  • 200g masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita amidon
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 1 felie de lamaie

Mod de preparare

Prazul se curata si se spala bine,apoi se taie in bucati de 5-6cm lungime si se rumenesc putin in ulei incins.Se adauga apa cat sa acopere prazul,se potriveste de sare si piper.Se adauga maslinele(daca sunt prea sarate se fierb mai intai separat),foaia de dafin,vinul,si lingurita de zahar.Se mai adauga apa daca este necesar.Se lasa sa dea cateva clocote,apoi se adauga pasta de tomate.Se lasa pe foc sau la cuptor pentru 20-30 de minute.Apoi se dizolva amidonul in putina apa rece si se adauga la sos sa se ingroase putin.Se mai tine pe foc 5 minute,iar la sfarsit se adauga patrunjelul proaspat tocat si o felie de lamaie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise