Praz cu masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr masline negre
  • 4 fire de praz
  • 200 ml bulion
  • 1 ceapa
  • 1 copan de curcan
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Se spala bine prazul eliminand frunzele superiore.Il taiem pe jumatate si spalam bine restul de frunze pe interior pt a elimina bine nisipul sau pamantul.Se taie in rondele sau dupa plac.Ceapa se curata de foi si se toaca marunt.Se pune la calit intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei si un pic de sare,se adauga apoi si prazul taiat si se mai lasa 5 minute la foc potrivit ,amestecand cu o lingura de lemn.Intr-o alta oala mai mica punem la fiert copanul de curcan in apa cu sare.Se ia spuma si se lasa sa fiarba 5-10 minute.Se scoate carnea,se rezerva apa si taiem in bucatele copanul.Adaugam carnea peste ceapa si praz,amestecam si turnam bulionul.Mai lasam 10 minute la foc potrivit.Cand scade lichidul ,se adauga putin din zeama in care a fiert carnea si adaugam si maslinele.Mai lasam la foc potrivit 5-10 minute.Se opreste focul se presara un pic de piper negru macinat si se serveste .Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise