Praz cu sos de soia

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 fire de praz
  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de sos de soia
  • 2-3 linguri de seminte de in
  • 1 ceasca de apa
  • 1 legatura de patrunjel verde (optional)
  • fara sare, pentru ca sosul de soia este foarte sarat

Mod de preparare

Se incalzeste o tigaie de teflon la foc iute, se adauga prazul taiat in diagonale cat mai lungi si uleiul, se amesteca cu o spatula de lemn. Dupa 1-23 minute se adauga si sosul de soia, (si patrunjelul, optionalul!) se amesteca pana se inmoaie destul prazul. Cand ni se pare ca s-a calit destul, adaugam o ceasca de apa, amestecam, lasam sa scada putin, punem si semintele de in si gata!

Prazul astfel preparat se poate consuma si simplu, pe paine prajita, ca aperitiv.

Dar capata valente extraordinare turnat peste orez fiert sau fasole batuta. In farfurie mai putem stropi cu cateva picaturi de sos de soia, pentru un aspect si gust cat mai legat!

O bere rece fara alcool bauta alaturi face sa se auda cum canta ingerii!!!

Aceasta mancare este foarte buna si fierbinte, si rece!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise