Praz umplut

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 buc. Praz; 1 ceapa; 1 ceasca orez; 1 morcov; 1 ardei gras; 2 rosii; 200 g ciuperci; 100 g soia (sau 100g carne tocata); verdeata (marar
  • patrunjel); cine doreste o gramada de urzici; sare
  • piper; 1 cub supa legume; 200 ml bulion sau bors; 1 pahar vin (sau otet cu apa si o lingurita zahar).

Mod de preparare

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi. Miezul si frunzele se toaca.

Umplutura: ceapa tocata se caleste cu o parte din prazul tocat impreuna cu morcovul ras, ciupercile tocate marunt (urzicile). Orezul se adauga la urma, cu verdeata si soia (sau carnea tocata). Se condimenteaza cu sare, piper, cubul de supa de legume.

Se umplu tecile de praz, tinandu-le in picioare, ca sa nu se scurga umplutura.

Se asaza intr-o cratita, oala de pamant, vas Jena sau o tava mai adanca pe un pat de praz tocat, iar deasupra se pune restul de praz tocat si felii de rosii. Se toarna peste sarmalute bulionul (borsul), vinul (otetul) si apa sa le acopere.

Se acopera cu staniol sau cu capac si se da la cuptor 1 ora, la foc foarte mic. Se descopera (eventual completati zeama) si se lasa la cuptor, tot la foc mic, pana se rumenesc frumos.

Sunt un deliciu. Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise