Pricomigdale

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 ceasca zahar pudra,
  • 1 ou batut,
  • 2 cesti migdale macinate,
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 1/4 lingurita scortisoara pisata,
  • zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Se freaca bine zaharul pudra cu oul, pana ce amestecul se albeste. Intr-un alt castron se amesteca migdalele, coaja de lamaie, esenta de vanilie si scortisoara si se incorporeaza putin cate putin in crema de ou si zahar. Se obtine astfel un aluat care apoi se framanta (in castron) circa cinci minute, pana ce devine neted. Se acopera cu un servet si se pune deoparte. Se-ncinge cuptorul la 180°C. Se scoate aluatul din castron si se formeaza - pe planseta infainata - un sul lung si gros de circa 4 cm. Acesta se taie in 24 de bucati egale si din fiecare bucata se face - cu palmele unse - o sfera, care apoi se apasa bine, formandu-se cercuri cu diametrul de 4 cm. Se asaza pe o tava unsa, lasand spatiu suficient intre ele ca sa creasca. Se pudreaza cu zahar, se baga la cuptor si se coc 15-20 de minute (pana ce se rumenesc). Cand sunt coapte, se scot din tava si se lasa pe un gratar sa se raceasca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise