Profiterol

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat gogosele:
  • 200 g faina
  • 3 oua
  • 125 g unt
  • o lingurita zahar
  • 300 ml apa
  • Mie imi place sa adaug un pic de scortisoara in aluat
  • Se serveste cu frisca,inghetata,ciocolata,diferite topping-uri

Mod de preparare

Intr-o cratita se pun untul,zaharul,apa si se aseaza pe foc.Se amesteca pana incepe sa fiarba,apoi se ia de pe foc si se adauga faina,amestecand incontinuu.Compozitia se pune din nou pe foc pana devine omogena.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Separat se bat ouale si se adauga putin cate putin in compozitie,amestecand bine.

Din aceasta compozitie se fac gogosele micute,se aseaza intr-o tava unsa cu putin unt sau ulei.Cuptorul trebuie preincalzit in prealabil cu 10-15 min in prealabil.Se coc la foc mediu cca 30-40 de minute(depinde de cuptor).

Se lasa sa se raceasca in cuptor,deoarece trebuie sa fie mai uscate si destul de tari.

Pentru a umple gogoselele,acestea se taie pe mijloc,dar nu de tot si se umplu cu frisca,crema,inghetata.

Daca se foloseste ciocolata,aceasta se topeste la aburi impreuna cu putin lapte.Se toarna fierbinte peste gogosele.In loc de ciocolata puteti folosi un topping de ciocolata din comert sau preparat in casa din cacao,zahar,putin unt,esente,nuca macinata,alune...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise