Prune cu zahar si esnta de rom

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg prune
  • 1 1/2 kg zahar
  • 2 aspirine
  • 3 esente de rom

Mod de preparare

Prunelor li se scot samburii,apoi se amesteca cu zaharul si cu aspirinele pisate si se lasa deoparte 24 ore,amestecand de mai multe ori pana zaharul se topeste.Se pun apoi prunele in borcane,se adauga zeama lasata si se pune cate o lingurita de esenta de rom in fiecare borcan.Se acopera borcanele cu celofan si se pun in camara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise