PRUNE IN VIN ROSU

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • prune coapte,dar tari
  • samburi de migdale sau de caise
  • 1 l vin rosu
  • 1 kg zahar
  • 1 l apa
  • scortisoara,cuisoare,vanilie

Mod de preparare

prunele se spala si se scot samburii.In locul samburilor se pune cate un miez de migdala sau sambure de caisa si se aseaza in borcane.

Se toarna peste ele urmatorul sirop:

1 l vin rosu,1 l apa,1 kg zahar,vanilie,scortisoara,cuisoare dupa gust.Dupa cateva clocote,siropul se lasa la racit,se toarna peste prune si se adauga conservant sau cate o aspirina la borcan si se sigileaza.Se sterilizeaza in baie de aburi 10-15 minute din momentul fierberii.Borcanele se invelesc in hartii pentru fiert.Se lasa sa se raceasca pana a doua zi in vasul in care au fiert borcanele.

Pot fi servite ca desert sau chiar garnitura la friptura pentru cei care adora gustul dulce-acrisor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise