Pudding delicios de ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantitate : 6 portii
  • Pudding
  • • 100 gr unt sau margarina Rama, plus pentru ungerea bolului
  • • 2 linguri sirop de artar, sau sirop facut din apa si zahar
  • • 100 gr zahar brun
  • • 150 ml lapte
  • • 1 ou
  • • 1 lingura cacao
  • • 225 gr faina fara 1 lingura
  • • 1 lingurita scortisoara macinata
  • • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Sos de ciocolata
  • • 4 linguri lapte
  • • 4 linguri smantana grasa
  • • 1 lingura sirop de artar, sau sirop facut din apa si zahar
  • • 100 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare

1. Unge cu unt/margarina si pudreaza cu lingura de faina pastrata un bol cu capacitatea de 1.2 litri, inlaturand excesul, apoi aseaza la baza acestuia o foaie de copt rotunda, unsa si aceasta cu unt.

2. Intr-o cratita, topeste untul/margarina cu siropul si zaharul.Ia-le de pe foc, adauga laptele si oul si amesteca.Amesteca cacaoa cu faina, scortisoara si bicarbonat, adauga acest amestec in compozitia cu unt si amesteca.

3. Toarna compozitia obtinuta in bolul pregatit, acopera-l bine cu folie de aluminiu, apoi aseaza bolul intr-o cratita cu apa ce fierbe (apa sa ajunga pana la jumatatea bolului) si lasa pudding-ul sa fiarba la bain-marie timp de 1h 15 minute.Chiar inainte de a fi gata, prepara sosul de ciocolata, incalzind toate ingredientele pentru sos, pana ce s-au topit, amestecandu-le continuu.

4. Rastoarna pudding-ul pe o farfurie si dezlipeste foaia de copt.Toarna sosul peste pudding si serveste-l imediat.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise