Pudding delicios de ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantitate : 6 portii
  • Pudding
  • • 100 gr unt sau margarina Rama, plus pentru ungerea bolului
  • • 2 linguri sirop de artar, sau sirop facut din apa si zahar
  • • 100 gr zahar brun
  • • 150 ml lapte
  • • 1 ou
  • • 1 lingura cacao
  • • 225 gr faina fara 1 lingura
  • • 1 lingurita scortisoara macinata
  • • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Sos de ciocolata
  • • 4 linguri lapte
  • • 4 linguri smantana grasa
  • • 1 lingura sirop de artar, sau sirop facut din apa si zahar
  • • 100 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare

1. Unge cu unt/margarina si pudreaza cu lingura de faina pastrata un bol cu capacitatea de 1.2 litri, inlaturand excesul, apoi aseaza la baza acestuia o foaie de copt rotunda, unsa si aceasta cu unt.

2. Intr-o cratita, topeste untul/margarina cu siropul si zaharul.Ia-le de pe foc, adauga laptele si oul si amesteca.Amesteca cacaoa cu faina, scortisoara si bicarbonat, adauga acest amestec in compozitia cu unt si amesteca.

3. Toarna compozitia obtinuta in bolul pregatit, acopera-l bine cu folie de aluminiu, apoi aseaza bolul intr-o cratita cu apa ce fierbe (apa sa ajunga pana la jumatatea bolului) si lasa pudding-ul sa fiarba la bain-marie timp de 1h 15 minute.Chiar inainte de a fi gata, prepara sosul de ciocolata, incalzind toate ingredientele pentru sos, pana ce s-au topit, amestecandu-le continuu.

4. Rastoarna pudding-ul pe o farfurie si dezlipeste foaia de copt.Toarna sosul peste pudding si serveste-l imediat.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise