Pudding insiropat de ciocolata cu portocala

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru pudding
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri pudra de cacao
  • 100 gr ciocolata amaruie, tocata marunt
  • 200 gr zahar brun
  • 50 gr unt sau margarina Rama, topit(a)
  • 1 ou
  • 175 ml lapte
  • coaja de la 2 portocale
  • zeama de la ½ portocala
  • Pentru sos
  • 150 gr zahar brun
  • 3 linguri pudra de cacao
  • 12 linguri apa fiarta

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Intr-un bol, amesteca faina cu praful de copt, cacaoa, ciocolata si zaharul.Intr-un alt bol, amesteca untul topit cu oul, laptele, coaja si zeama de portocala.Amesteca cele 2 compozitii impreuna.Imparte compozitia obtinuta in 4 vase termorezistenete (aprox. 250 ml fiecare).

Pentru sos, amesteca zaharul cu cacaoa, apoi imaprte-l pe partea de deasupra a fiecarei portii.Toarna cate 3 linguri de apa fiarta pe fiecare pudding, apoi da pudding-urile la copt 25 minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise