Pui a la Nicoise - Poulet Nicoise

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un pui destul de mare
  • 2 cepe mari
  • 4 catei de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • 8 rosii sau conserva de rosii
  • masline negre dupa gust
  • cimbru, dafin, patrunjel
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 500 ml supa de pui - se poate folosi si cubul knorr

Mod de preparare

Taiati puiul in portii. Scoateti pielea daca vreti sa nu fie prea grasa mincarea.

Taiati ceapa si usturoiul.

Taiati rosiile in cubulete.

Puneti supa de pui la incalzit.

Intr-o cratita puneti uleiul de masline si frigeti carnea de pui pe toate partile.

Scoateti bucatile de carne pe o farfurie si tineti la cald.

In uleiul unde a fript carnea puneti ceapa si usturoiul sa se prajeasca.

Cind sunt bine prajite stingeti cu vinul alb.

Repuneti carnea in cratita cu ceapa si usturoiul prajit, turnati peste ele rosiile cubulete sau conserva de rosii.

Adaugati supa de pui, maslinele negre si mirodeniile.

Acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit circa 30 minute.

Daca e coapta carnea ridicati capacul si lasati sa scada mincarea.

Se poate servi cu orez, sau cartofi fierti impreuna cu carnea.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise