Pui Chilindron

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 pui (de 1,2 kg fiecare),
  • sare si
  • piper,
  • 40 g faina,
  • 3 linguri ulei de floarea- soarelui,
  • 1 lingura unt sau margarina,
  • 3 ardei grasi - rosii sau verzi,
  • 250 g ciuperci,
  • 4 felii de bacon prajit si maruntit,
  • 250 g ceapa (mica),
  • 1/2 l zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa),
  • 1/10 l vin alb sec,
  • 6 linguri bulion,
  • 2 1/2 linguri sos de soia,
  • 3 catei de usturoi presati,
  • 1 lingurita tarhon,
  • 3 foi de dafin.

Mod de preparare

Se taie fiecare pui in 6 bucati, se spala si se zvanta cu un stergar. Se sareaza, se pipereaza si se presara peste bucati faina.

Se incinge - intr-o tigaie mare - jumatate din ulei si din unt si se rumenesc pe toate partile bucatile de carne. Se scot din tigaie cu lingura de spumat, se lasa putin sa se scurga si se pun intr-o forma - de preferat cu capac - rezistenta la foc.

Se curata ardeii, se spala si se taie fasii late de 1 cm. Se curata ciupercile si ceapa si se prajesc in tigaie toate legumele, pana ce ceapa devine galbena si sticloasa. Se amesteca cu baconul si se pun in forma langa pui.

Se scurge surplusul de grasime din tigaie, se fierbe sosul de carne ramas pe fund, impreuna cu putina zeama concentrata (la foc iute) si se toarna peste carne. Se adauga restul de zeama de carne, vinul, bulionul, sosul de soia, usturoiul, tarhonul si foile de dafin, se amesteca bine si se mai gusta o data de sare si piper.

Se pune puiul pe foc potrivit, pana ce incepe sa clocoteasca, dupa care se face focul mai mic, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 30 de minute. Se ia capacul de pe forma, se mai fierbe inca 15 minute, pana ce se inmoaie carnea, se scot foile de dafin din sos si se serveste imediat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise