Pui condimentat

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (4portii):3linguri sos de chili dulce
  • 2catei de usturoi zdrobiti
  • 2lingurite chimen
  • usor zdrobit
  • zeama de la o lamaie
  • 1 legatura ceapa verde
  • tocata marunt
  • 4 bucati piept de pui
  • dezosat si fara pielite;

Mod de preparare

Intr-un bol de portelan , se amesteca sosul de chili, chimenul, usturoiul, zeama de lamaie si jumatate din cantitatea de ceapa. Se cresteaza pieptul de pui pe diagonala si se pune in bol.Se combina bine , pentru a se unge uniform. Se tine vasul la rece 30min, pentru a se marina. Se preancalzeste gratarul la o temperatura potrivita si se frige carnea 15min. pana se patrunde si se rumeneste uniform, avand grija ca sa intoarcem carnea din cand in cand pe toate partile. Se serveste carnea cu restul de ceapa presarata deasupra, cu garnitura de cuscus fierbinte, legume fierte in abur si sos de iaurt. Ca sa prepari sosul de iaurt, zdrobeste cativa catei de usturoi, ii amesteci in 200ml. iaurt natural si adauga 1lingurita suc de lamaie si 2 castraveciori tocati marunt.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise