Pui condimentat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 250 g piept de pui (filE),
  • piper,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 ardei iute,
  • 1 lingura zeama de lamaie,
  • 1/2 lingurita ulei de masline,
  • 400 g cartofi,
  • sare,
  • rozmarin.

Mod de preparare

Se spala pieptul de pui, se zvanta cu un stergar si se pipereaza. Usturoiul curatat se toaca, la fel ca si ardeiul iute (dupa ce i s-au indepartat semintele). Se amesteca zeama de lamaie cu usturoiul, ardeiul iute si uleiul, se ung fileurile si se lasa circa 20 de minute sa se patrunda.

Se spala cartofii si se fierb - cu coaja - aproximativ 20 de minute. Se curata si se taie spalturi. Se scoate puiul din marinata si se prajeste carnea circa 8 minute intr-o tigaie incinsa (fara grasime), se sareaza, dupa care se adauga cartofii si rozmarinul, se lasa sa se rumeneasca 5 minute si se servesc cu sferturi de lamaie, dupa ce s-au mai gustat o data de sare si piper.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise