Pui cu alune si garnitura de orez

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de pui taiat bucatele mici
  • 200 gr alune pajite si sarate
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingura bulion
  • 1 cana supa de pui
  • 1 fir ceapa verde
  • putin ulei
  • sare, piper
  • Pentru garnitura:
  • 1/2 cana orez basmati
  • 2 rosii proaspete
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • o lingurita faina
  • cateva rondele ardei iute
  • putin ulei
  • sare, piper

Mod de preparare

Intr-o tigaie de teflon sau wok se incinge uleiul si se prajeste pieptul de pui timp de cateva minute pana isi schimba culoarea, insa nu se rumeneste. Se condimenteaza cu sare si piper si se scoate din tigaie.

In aceeasi tigaie se calesc 3 minute ceapa taiata solzisori, usturoiul rondele si morcovul taiat marunt. Se adauga supa de pui si sosul de soia. Se lasa la fiert 5 minute, timp in care se macina alunele ( eu folosesc o rasnita de cafea ). Alunele macinate se adauga la sos impreuna cu puiul prajit si lingurita de faina. Se mai mentine la foc mic maxim 10 minute, mestecandu-se din cand in cand si se condimenteaza cu sare si piper. Spre sfarsit se adauga cateva alune intregi pentru aspect si ceapa verde taiata rondele.

Pentru garnitura:

Se fierbe orezul.

Se calesc ceapa si usturoiul cateva minute, dupa care se adauga rosiile proaspete si decojite, taiate cubulete. In momentul in care compozitia incepe sa fiarba, se adauga rondelele de ardei iute, sarea, piperul si faina. Sosul se lasa la foc mic pana scade si se ingroasa. ( maxim zece minute ).

Pe o farfurie intinsa se serveste puiul cu alune alaturi de orezul peste care se adauga cateva linguri de sos de rosii.

Succes!

Deea

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise