PUI CU ALUNE SI LAMAIE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 piepti de pui,dezosati si fara pielita,
  • 4 linguri unt,
  • 2 lingurite ulei de masline,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1/4 cana alune sau fistic,
  • sucul de la 2 lamai,
  • 1/4 lingurita piper,
  • 1/4 lingurita coaja rasa de lamaie,
  • condimente pentru carne de pui;

Mod de preparare

1 Se taie pieptii de pui in felii subtiri.

2.Intr-o tigaie mare se pun untul si uleiul si,cand s-au incins, se adauga cateii de usturoi taiati in jumatate.Cand incepe sa se rumeneasca, se scoate usturoiul, se pune carnea,care in prealabil a fost condimentata cu piper si condimente pentru carne de pui, si se rumeneste cca. 10 minute.Se scot feliile de carne si se tin la cald.

3.In sosul din tigaie se adauga alunele taiate marunt, sucul de la o lamaie,coaja rasa de lamaie si piperul,2 linguri de unt si apoi, feliile de carne.Se lasa sa dea 1-2 clocote impreuna, apoi, preparatul se pune pe un platou si se stoarce deasupra restul de suc de lamaie.

4.Se serveste cu diverse garnituri:orez, cartofi , taietei lati sau legume.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise