PUI CU ALUNE SI LAMAIE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 piepti de pui,dezosati si fara pielita,
  • 4 linguri unt,
  • 2 lingurite ulei de masline,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1/4 cana alune sau fistic,
  • sucul de la 2 lamai,
  • 1/4 lingurita piper,
  • 1/4 lingurita coaja rasa de lamaie,
  • condimente pentru carne de pui;

Mod de preparare

1 Se taie pieptii de pui in felii subtiri.

2.Intr-o tigaie mare se pun untul si uleiul si,cand s-au incins, se adauga cateii de usturoi taiati in jumatate.Cand incepe sa se rumeneasca, se scoate usturoiul, se pune carnea,care in prealabil a fost condimentata cu piper si condimente pentru carne de pui, si se rumeneste cca. 10 minute.Se scot feliile de carne si se tin la cald.

3.In sosul din tigaie se adauga alunele taiate marunt, sucul de la o lamaie,coaja rasa de lamaie si piperul,2 linguri de unt si apoi, feliile de carne.Se lasa sa dea 1-2 clocote impreuna, apoi, preparatul se pune pe un platou si se stoarce deasupra restul de suc de lamaie.

4.Se serveste cu diverse garnituri:orez, cartofi , taietei lati sau legume.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise