Pui cu ananas si sos dulce-acrisor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • piept de pui (800 g)
  • 1 conserva ananas
  • un ardei gras mare rosu
  • Pentru sos:
  • faina (o lingura)
  • otet (un pahar)
  • zahar (100 g)
  • sos de soia (5 linguri)
  • sare
  • apa (100 ml)
  • sos de rosii (500 ml)
  • Pentru crusta puiului:
  • faina (150g)
  • bere (250 ml)
  • sare (dupa gust)

Mod de preparare

Incepem cu prepararea sosului: punem intr-o cratita sosul de rosii, apa, zaharul, otetul, sosul de soia si putina sare. Se fierbe 10 minute, iar apoi se adauga faina in ploaie (o lingura). Fierbem pana cand sosul capata consistenta.

Preparam crusta pentru pui: punem berea intr-un castron, adaugam faina, putina sare si amestecam. Trecem fiecare bucatica de pui prin pasta si prajim pana devin aurii. Taiem ananasul si ardeiul bucatele si le punem intr-o tigaie mai mare la calit cu 2 linguri de ulei (posibil de masline).

Dupa ce s-a inmuiat ardeiul (il punem inaintea ananasului), adaugam sosul de rosii si puiul prajit. Fierbem 5 minute si mancarea e gata! Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise