Pui cu ardei gras si cartofi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg piept de pui taiat in cubulete de 2 cm
  • 1/4 cana ulei
  • 3 cartofi medii
  • 2 ardei grasi medii
  • 2 rosii taiate cuburi
  • ghimbir proaspat ,2cm,taiat julienne
  • 2 catei de usturoi dat pe razatoare
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita boia iute
  • 1/4 lingurita turmeric
  • piper negru dupa gust
  • 1 lingura ketchup
  • 1 lingura iaurt
  • 1 lingurita garam masala(amestec de 5 condimente)
  • 2 ardei iuti
  • coriandru proaspat pentru decor

Mod de preparare

Se spala cartofii,se taie pai mai grosi si se prajesc.

Intr-o cratita punem puiul ,rosiile,ardeiul gras,usturoiul si ghimbirul.(nu se pune ulei inca)

Se prajesc pe foc mare pana ce apa de la pui s-a evaporat.Se adauga sarea,boiaua,turmericul si piperul.Se amesteca o data sau de 2 ori.Se pune uleiul.Dupa 1-2 minute se adauga cartofii prajiti.Se gateste pana ce puiul este facut.Se adauga iaurtul,ketchup-ul si ardeiul iute.Se amesteca 1 data sau de 2 ori.Se opreste focul si se adauga garam masala.

Se orneaza cu coriandru verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise