Pui cu body piercing de soric la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 pui mare ;
  • - 1,5 litri supa pui (din 3 cubulete knorr)
  • - 1 ceapa mare ;
  • - 4 morcovi ;
  • - 1 mana de ghebe (optional);
  • - 200 gr sunca afumata ;
  • - 2 catei usturoi ;
  • - sare, piper, ulei masline ;

Mod de preparare

Se scoate soricul de pe sunca si se taie fasii lungi subtiri,se gaureste puiul si se introduc fasiile de sunca prin gauri si se innoada apoi se asezoneaza cu sare si boia de ardei.Sunca se taie bucatele mici, ceapa se toaca marunt, 2 morcovi se toaca marunt,

2 morcovi se tai rondele subtiri si ghebele se tai cubulete. Se caleste ceapa intr-un pic de ulei de masline si se adauga morcovii marunti, ghebele si un pic de supa de pui, sare si usturoi taiat bucatele mici.

Cand a scazut zeama de tot, se opreste si se pune amestecul rezultat intr-un castronel sa se raceasca un pic. Se umple puiul apoi se stropeste tava cu ulei de masline,un pic de supa de pui, morcovii rondele si se aseaza puiul apoi se completeaza cu supa cat permite tava. Se baga la cuptor si se mai pune zeama din tava cu lingura peste pui cand se usuca prea tare.

Durata coacerii e in jur de 1 h si 30 min.

Cand este gata, se taie puiul pe mijlcoul pieptului, se scoate umplutura si se aseaza impreuna cu rondelele de morcovi pe platou si se toarna zeama ramasa peste el.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise