PUI CU CEAPA SI CURRY

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 piepti de pui,
  • 3 lingurite praf de curry,
  • 3 linguri smantana,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 600ml. supa de ceapa;
  • Pentru supa de ceapa:
  • 4 cepe mici,
  • 1 galbenus de ou,
  • 125ml.lapte,
  • 50g.branza telemea,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingurita Vegeta,(optional)
  • patrunjel verde;

Mod de preparare

1.Se taie pieptii de pui in cubulete si se rumenesc intr-o tigaie de teflon.

2.Se prepara supa de ceapa:se taie ceapa solzisori si se pune la fiert.Dupa 2 minute, se scurge zeama si se pune ceapa intr-o strecuratoare sub jet de apa rece.Se clateste oala si se pune din nou ceapa la fiert cu putina sare si apa cat s-o acopere.Cand a inceput sa clocoteasca, se pune vegeta(optional),piper si patrunjel verde tocat.Se ia de pe foc, se adauga laptele amestecat cu galbenusul de ou si telemeaua rasa.

3.Se pudreaza carnea cu curry ,se amesteca, se adauga supa de ceapa , in prealabil pregatita,se lasa sa fiarba 5 minute si se adauga smantana.

4.Preparatul se serveste cu orez cu bobul lung sau cus-cus si un vin alb sec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise