Pui cu cuscus

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g cuscus (specialitate turceasca; se gaseste in magazinele noastre),
  • sare,
  • 2 cepe de arpagic,
  • 4 fileuri de piept de pui,
  • 2 linguri unt,
  • 1 lingura faina,
  • 1 varf de cutit nucsoara,
  • 1 varf de cutit scortisoara pisata,
  • 1 foaie de dafin,
  • 1 lingurita curry,
  • 200 ml zeama concentrata de legume (Knorr+ apa),
  • 150 ml smantana subtire (sau frisca nebatuta),
  • putina menta proaspata.

Mod de preparare

Se fierbe cuscusul in apa cu sare (la fel ca orezul). Se taie cepele in spalturi si se prajesc impreuna cu pieptul de pui in untul incins. Se adauga faina si condimentele si se sting cu zeama de legume. Se incorporeaza foaia de dafin si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa 10 minute.

Se toarna smantana peste fileurile de pui, se mai gusta o data sosul de sare si piper si se servesc impreuna cu cuscusul garnisit cu menta proaspata. (Cuscusul poate fi inlocuit cu orez.)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise